Pentru a putea posta un proiect pe platformă, trebuie să vă înregistrați. Înregistrarea nu creează niciun cost sau obligațiune. Următorul pas este să selectați “LANSEAZĂ UN PROIECT”. Veți fi condus într-o zonă unde puteți opta pentru tipul de proiect.
Mai departe, veți fi condus pas cu pas până la încheierea cu succes a operațiunii. Proiectul, împreună cu documentele suport ajung într-o zonă securizată a platformei , zonă accesibilă doar administratorilor. Aceștia efectuează o scurtă analiză a conținutului proiectului și, dacă el întrunește toate condițiile, este admis spre publicare. Eventual, pot fi solicitate unele precizări iar în caz de necesitate se va stabili o întâlnire cu inițiatorul proiectului.
Sumarul proiectului, filmul de prezentare, perioada postării vor fi accesibile oricui intră pe platformă. Celelalte documente vor putea fi accesate după înregistrare (nu se percepe taxă pentru înregistrare).
Informația și documentele necesare pentru publicarea unui proiect pe platformă.
Proiecte Capital:
- Sumarul proiectului
- Prospectul de emisiune (model anexat)
- Plan de afaceri (model anexat)
- Prezentare video sau pdf.
- Chestionarul (anexat)
Proiecte Creative, Caritabile sau de dezvoltare comunitară
- Descriere detaliată a proiectului
- Prezentarea inițiatorului
- Prezentare video sau pdf, infografic etc.
- Detaliate recompensele (în cazul proiectelor creative)
Alte informații relevante
În cazul necesității unor anumite documente suplimentare, puteți anexa la proiect până la 4 fișiere în format PDF.
Înregistrarea pe site este gratuită, la fel crearea unei campanii sau contribuția financiară. Însă atunci când finalizați colectarea de fonduri, PARTICIP taxează 6% din suma colectată dintre care
4% – reprezintă taxe percepute de bancă
2% – taxa pentru asigurarea mentenanței platformei
Nu, e suficient să se adune cel puțin 30 % din suma țintă. În cazul în care la finisarea proiectului se adună sub 30 % din suma totală, fondurile adunate vor fi returnate către donatori.
Orice proiect care este menit să aducă o schimbare, un folos comunității sau proiecte ce vizează inovații și afaceri personale. Nu vor fi acceptate inițiativele politice, proiectele ce promovează alcoolul, produsele din tutun, drogurile sau alte produse și servicii ce sunt ilegale în Republica Moldova.
Când un proiect este finanțat cu succes, inițiatorul este responsabil să finiseze proiectul și să ofere fiecare recompensă promisă donatorilor. Obligația fundamentală față de beneficiari este de a îndeplini toate promisiunile făcute în timpul campaniei de colectare.
Dacă apar probleme, recomandăm autorilor să posteze o actualizare și să explice situația tuturor donatorilor. Donatorii susțin proiectele pentru că cred în ideea și inițiativa celor ce le lansează, deseori soluțiile pot apărea chiar din partea comunității de donatori.