Proiecte

finanțate prin donații

Proiecte

cu recompensĂ

Proiecte

cu recompensĂ

Proiecte

business

Proiecte

business

Proiecte

finanțate prin donații

Proiecte

cu recompensĂ

Proiecte

cu recompensĂ

Împreună pentru crearea unui centru al tinerilor din satul Bălășești

Cod proiect: PR150000731
5 Donatori 0
Favorite
3.820 MDL ~ 191 €
Colectat
12.150 MDL ~ 607 €
Țintă
Procente :
31.44%

0 Zile rămase
31.44%
Bălășești, Sîngerei, Moldova

Proiectul ”Crearea unui centru pentru tinerii din satul Bălășești” inițiat de Grupul de Inițiativă Locală ”INSPIRE”, își propune să creeze un spațiu predestinat activităților de organizare și menținere a grupului de voluntari, dar și de formare a tinerii generații din localitate.

Sub îndemnul ”Împreună pentru o comunitate mai prosperă” am adunat un număr de aproximativ 30 de tineri din localitatea Bălășești în cadrul noului grup. Însă în curând voluntarii au descoperit lipsa unui spațiu propriu unde ar putea organiza ședințele/ activitățile grupului. Clădirea Bibliotecii Publice Bălășești, gazda actuală a întâlnirilor de grup nu este destul de încăpătoare pentru a întruni un număr mare de persoane, pe lângă numărul zilnic de cititori prezenți.

În acest context dispunerea de un spațiu în care se vor organiza atât ședințele săptămânale, dar și alte activități – este o necesitate pentru continuitatea activității grupului de inițiativă locală.  În urma apelului către Autoritatea Publică Locală Bălășești s-a oferit un spațiu (2 camere) din clădirea alăturată primăriei, însă acest spațiu nu a mai fost folosit de aproximativ 7 ani, iar starea sa nu este deloc satisfăcătoarea, fiind necesară efectuarea unei reparații minuțioase, dar și procurarea unui mobilier corespunzător.

Bugetul acestui proiect vizează două secțiuni : 1. Lucrări de reparație și 2. Amenajarea sălii și procurarea mobilierului. Pentru lucrările de reparație va fi nevoie de o sumă de aproximativ 10000 de lei, iar pentru mobilier și accesorii aproximativ 11000, dacă ne raportăm la minimul pentru o cameră. Până acum au fot colectați 8850 de lei cash , însă mai este nevoie de 12150 de lei pentru a ne atinge obiectivul.

Acest proiect este deosebit de important pentru grupul ”INSPIRE”, deoarece ne va sigura un spațiu propriu în care ne putem organiza mai eficient și nu vom fi nevoiți să căutăm de fiecare dată un spațiu disponibil. Aici vom avea posibilitatea să depozităm toate lucrurile pe care le avem și documentele/ dosarele grupului. Prin asigurarea cu un centru, vom avea posibilitatea să ne întâlnim în grup și să lucrăm la diverse proiecte, utilizând chiar și propriile calculatoare. În afara organizării grupului de voluntari, vom organiza sesiuni de informare și training-uri pentru localnici, vom organiza seri de film și cercuri de creație, cluburi de dezbateri etc.

Va îndemnăm să donați orice sumă doriți, începând cu 100 de lei pentru a contribui la îndeplinirea scopului nostru. Haideți să începem a face fapte bune, să realizăm vise și să schimbăm spre bine localitatea noastră. Iar ca schimbarea să aibă loc trebuie să investim în tânăra generație, în tinerii din grupul INSPIRE care doresc să aducă frumosul la noi acasă.

 

Nume Suma donată Data
Anonim 1.100 MDL 16.01.2021
Sergiu Sergiu 20 MDL 30.12.2020
Irina Popa 200 MDL 25.11.2020
Nicolai Loghin 500 MDL 08.11.2020
Renad Ropot 2.000 MDL 16.10.2020