Proiecte
finanțate prin donații
Proiecte
Proiecte
cu recompensĂ
Proiecte
Proiecte
business
Educația în Republica Moldova este un capitol la care trebuie să lucrăm foarte mult, mai ales ținând cont de situația actuală cauzată de pandemie mondială care a forțat tot sistemul educațional să schimbe metodele de predare prin studiere în regim online. Aceste schimbări a fost o provocare atât pentru elevi, părinții lor cât și pentru profesorii care sunt obișnuiți cu metodele tradiționale de predare. Din cauza că sistemul educațional nu a fost pregătit pentru așa schimbări și a demonstrat inabilitatea de a trece la model nou rapid și eficient, fiecare zi copiii suportă consecințele calității slabe a învățământului online. Totodată, actorii globali din domeniul educației care au folosit modelele de predare moderne (ca, de exemplu, învățare mixtă) nu au fost afectați atât de tare.
În afară de componenta metodologică, o altă problemă este că sistemul educațional din Republica Moldova duce lipsă de de clase bine dotate și echipamente tehnologizate speciale.
Astfel, vom lansa un proiect pentru a începe să rezolvăm pas cu pas această problemă. Oare ce înseamnă asta?
Este vorba de achiziționarea unei table interactive pentru a amenaja o sală de studii din Liceul Teoretic „Emil Nicula” din satul Mereni. Tot în acest proiect urmează să organizăm traininguri pentru a instrui profesorii cum să lucreze cu această tablă interactivă, în urma acesteia vom oferi suport în integrarea acesteia în procesul de studii.
Cum aceasta va spori calitatea educației?
Imaginați-vă…
Ce-ar fi dacă lecția de matematică ar prinde culoare prin prezentarea orelor de geometrie într-un mod mai creativ pe tabla interactivă?
Ce-ar fi dacă orele de istorie ar include demonstrația hărților animate cu prezentarea istoriei în dinamică, sau un exercițiu interactiv unde copiii pot aranja evenimentele pe o axă cronologică?
Ce-ar fi dacă elevii nu doar ar asculta tema de astronomie, dar vor vedea cum de fapt arată sistemul solar într-un filmuleț video tot pe aceeași tablă pe care se predă?
Ce-ar fi dacă clasa de arte le va oferi un tur virtual la Luvru sau la Ermitaj?
Tabla interactivă transformă procesul de învățare într-o călătorie captivantă în lumea științelor, tehnologiilor, artelor și îi ajută pe elevii să se implice activ în lecție. De asemenea, aceasta face ca munca profesorului să fie mult mai diversificată: tabla permite utilizarea tuturor instrumentelor disponibile pentru un smartphone sau un PC, astfel încât biblioteca de software, materiale media sau textuale este extrem de extinsă.
Care sunt realizările anticipate ale proiectului?
Toate activitățile administrative și organizatorice vor fi efectuate de către MIT-Center, inclusiv achiziționarea tablei și organizarea sesiunilor de formare pentru profesori, cu suport complet și continuu în utilizarea dispozitivului. Un finanțator local va acoperi 50% din costurile proiectului.
bugetul proiectului: 6245 $
Locul investiției: Liceul Teoretic „Emil Nicula”, s.Mereni
Contribuția finanțatorului: 50%
Suma necesară de colectat: 55 800 lei
Termen: August 2021