Desfășurarea investirii sau a susținerii unui proiect va avea două etape:

In prima etapă, cea de popularizare a proiectului, care se va desfășura într-un interval de 30, 60 sau maxim 90 de zile , potențialii investitori vor avea posibilitatea să transmită către Platformă (implicit și către inițiatorii proiectului), intenția de a investi și suma pe care și-au propus-o ca investiție minimă.

În a doua etapă , de subscriere reală , care va dura  30, 60 sau 90 de zile se vor iniția plățile către proiect .

La finalul primei etape (și implicit trecerea în cea de-a doua) toți cei care și-au exprimat intenția de a investi în proiect vor primi un email cu datele necesare pentru realizarea plăților și vor avea la dispoziție intervalul de timp stabilit (afișat) pentru efectuarea lor.

Orice potențial investitor va trebui să-și evalueze corect oportunitatea de a investi în vreun proiect și va trebui să-și asume decizia luată și transmisă către Platformă. A transmite intenția de a investi (în prima etapă) si a renunța (în a doua etapă ) la vărsarea sumei poate duce la eșuarea proiectului .

Daca la finalul celei de a doua etape, nu s-a reușit strângerea de fonduri aferente întregului capital care se dorește a fi atras, proiectul se declară nul și se șterge de pe platformă. Orice proiect șters de pe platformă poate fi reluat (repostat) după un interval de timp (poate nu a fost lansat la momentul potrivit sau poate n-a fost înțeles in timpul alocat).

Toți investitorii sau susținătorii unui proiect, nefinanțat integral, își vor primi banii in cont (în situația în care s-a utilizat ca modalitate de plată epayment, plata cu cardul) sau le vor fi returnați banii în cont (dacă au utilizat alte metode de plată, prin care banii s-au transferat efectiv în contul proiectului). Pentru a nu exista comisioane bancare (în situația în care se plătește din alte bănci decât banca unde este deschis contul Platformei), dinspre susținător spre platformă și invers, recomandăm utilizarea sistemului de plată cu cardul.

Ca pași de urmat , după ce ați decis că veți investi sau susține un proiect și ați stabilit suma pe care o virați, veți apăsa butonul “ investesc” iar platforma vă va ghida pas cu pas pana la finalizarea cu succes a operațiunii. 

Banii colectați, în situația finanțării cu succes a unui proiect, în cazul proiectului Capital vor fi vărsați într-un cont de capital deschis la bancă . pe numele companiei inițiatoare a proiectului și va putea fi accesat de aceasta doar după ce a înregistrat la CNPF operațiunea de majorare a capitalului social.